Tiedekirjaston blogi täyttää kaksi vuotta!

Pulpfaction_2v
© Photo by Wang Xi on Unsplash

Tiedekirjastomme Pulpfaction –blogi täyttää maaliskuun viimeisenä päivänä kaksi vuotta. Vuosipäivän kunniaksi on aika muistella blogin vaiheita ja aiheita sekä tarkastella vähän tilastoja.

Blogia on alusta asti kirjoittanut koko kirjaston henkilökunta. Lisäksi olemme pitäneet julkaisukynnyksen tarkoituksella melko matalana, jotta saamme tarvittaessa blogiin nopeasti juttuja ajankohtaisista aiheista.

Blogin ensimmäisen jutun aiheena oli Esko Valtaojan kirjallinen tuotanto ja toisessa jutussa esiteltiin kirjaston vastalanseerattu Book swap -hylly. Valtaojalta on sittemmin ilmestynyt uusi kirja Kohti ikuisuutta, joka sekin löytyy kirjastomme kokoelmista. Kirjojenvaihtohylly on edelleen toiminnassa. Kirjoja on tullut lisää ja lukemattomat kirjat ovat löytäneet uusia lukijoita!

Näiden kahden vuoden aikana blogin viisi luetuinta juttua ovat olleet:

Fuksien kirjastopassitehtävät uudistuvat

Tallennusosoitteeksi ResearchGate?

Loma ja laituri – kirjavinkkejä kesäksi

34 vuotta, 85 000 kilometriä työmatkapyöräilyä

Eduunilla rajatonta yhteistyötä

 

Pulpfaction2v

Eniten juttuja olemme kirjoittaneet aineistoista, asiakaspalvelusta, avoimesta tieteestä ja tutkimuksen palveluista. Kesän kynnyksellä ja ennen joulua olemme koonneet kirjaston henkilökunnan vinkkejä lomalukemiseksi. Juttusarja Kirjaston kulisseissa on raottanut lukijoille kirjastossa tehtäviä ns. sisätöitä, jotka eivät suoraan näy asiakkaille.

Tänä vuonna aloitimme kolme uutta juttusarjaa. Tiedekirjastolaisen työpäivä -juttusarjassa jokainen kirjaston henkilökuntaan kuuluva kertoo vuorollaan tyypillisestä työpäivästään. Toinen uusi sarja on Tutkimusta arvioimassa, jonka ensimmäinen kirjoitus käsittelee bibliometriikkaa.

Kolmas uusi juttusarja on Vieraskynä-kirjoitukset. Kutsumme joitakin ahkeria lukijoita ja kirjaston käyttäjiä kirjoittamaan blogiin omista lukutottumuksistaan ja kirjastonkäytöstään. Ensimmäinen Vieraskynä-kirjoittajamme on lehtori Emilia Laapio-Rapi kirjoituksellaan Kotoisa kirjasto.

Tilastot kertovat, että blogissamme on vierailtu yhteensä jo yli 8000 kertaa. Keskimäärin vierailuja on 200-400 kuukaudessa. Kiitos kaikille lukijoillemme mielenkiinnosta! Tästä on hyvä jatkaa!

Pulpfaction2v1

.

.

Mainokset

Tekijä: Academic Library

Lappeenrannan tiedekirjasto on kaikille avoin monialainen erikoiskirjasto. Se on alueen ainoa tieteellinen kirjasto ja yksi Suomen EU-tallekirjastoista. Lappeenranta Academic library is the only scientific library in the region and one of the European Documentation Centres in Finland. It is open to the public.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s