Theseus – täyden kympin palvelu

Theseus

Theseus on Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry:n tarjoama palvelu, jonka kautta saa käyttöönsä Suomen ammattikorkeakoulujen opinnäytetöitä ja julkaisuja. Theseus-pilotti alkoi marraskuussa 2008, joten nyt on aika juhlia Theseuksen 10-vuotissynttäreitä.

AMKIT-konsortio (Ammattikorkeakoulujen kirjastoyhteistyökonsortio) järjesti keskiviikkona 21.11.2018 Theseus-juhlaseminaarin illallisineen Tampereella. Iltapäivän seminaariosiossa saimme katsauksen historiaan, mutta myös tietoa tulevasta. Samalla kertaa julkaistiin Theseuksen uusi graafinen ulkoasu:

Theseus2

Seminaaripäivänä Theseukseen tallennettujen julkaisujen yhteismäärä oli hitusen alle 150 000. Puhutaankin suurimmasta suomalaisesta kaikille avoimesta julkaisuarkistosta, joka on saanut huomiota myös ulkomailla niin kirjastolaisten seminaareissa ja konferensseissa kuin ihan tavallisten tiedontarvitsijoidenkin piirissä. Google-hakujen perusteella julkaisuja luetaan ympäri maailman.

Saimaan ammattikorkeakoulussa Theseus otettiin käyttöön pilottijakson jälkeen loppuvuodesta 2009. Tätä tekstiä kirjoittaessa on Saimaan ammattikorkeakoulun opinnäytetöitä ja julkaisuja julkaistu Theseuksessa kaikkiaan 3230 kappaletta. Tällä hetkellä julkaisut on ryhmitelty ammattikorkeakoulujen koulutusalojen mukaan, mutta ensi keväänä on tulossa kokoelmapoliittinen muutos. Yhtä kaikki, Suomen ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut ovat jatkossakin avoimesti saatavilla verkosta, tietysti Theseuksen kautta.

Theseus3

Theseus-juhlaseminaarin esitykset ovat:

Samu Viita: Theseuksen kehittäminen – Katsaus historiaan, kurkistus tulevaan

Joonas Nikkanen: Justus-Theseus -integraatio

Jyrki Ilva: Julkaisuarkistot, osa avoimen tieteen infrastruktuuria

Tapio Varmola: Avoimuutta 10 vuotta

Lappeenrannan tiedekirjasto onnittelee lämpimästi Theseusta ensimmäisestä 10 vuodesta ja toivottaa onnea ja menestystä tulevaan!

 

.

.

.

Mainokset

Tekijä: Academic Library

Lappeenrannan tiedekirjasto on kaikille avoin monialainen erikoiskirjasto. Se on alueen ainoa tieteellinen kirjasto ja yksi Suomen EU-tallekirjastoista. Lappeenranta Academic library is the only scientific library in the region and one of the European Documentation Centres in Finland. It is open to the public.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s