Muutoksia lainaussäännöissä ~ Changes in loan rules

Muutoksia

Tiedekirjasto muuttaa lainauskäytäntöjä vuoden 2018 alusta. Lainat voi uusia max. 10 kertaa, ellei niihin ole varauksia. Tämän jälkeen lainat pitää palauttaa kirjastoon ja halutessaan ne voi lainata uudelleen. Lainojaan, niiden eräpäiviä ja uusintakertoja voi seurata LUT Finnassa tai Saimia Finnassa, kun on liittänyt kirjastokortin Finna-tiliinsä.

Myöhästymismaksut ja palauttamattomat lainat aiheuttavat lainakiellon. Jo yksikin myöhässä oleva laina voi aiheuttaa lainakiellon (ks. hinnasto). Maksimikorvaus myöhässä olevasta lainasta nousee 20 euroon.

Kirjasto lähettää kaksi myöhästymisilmoitusta, joiden jälkeen tulee ilmoitus lainakiellosta. Kuukauden kuluttua eräpäivästä kirjasto siirtää palauttamattomat lainat laskutukseen.

Uusintakertojen määrää rajataan, jotta lainaaja hahmottaisi mitä hänellä on lainassa. Tavoitteena on, että lainaaja palauttaa aineiston, jota ei enää tarvitse, jolloin se on vapaana seuraavalle asiakkaalle.

Lisätietoja ~ More information: origo@lut.fi & linnala.kirjasto@lut.fi

.

 

.

Tekijä: Academic Library

Lappeenrannan tiedekirjasto on kaikille avoin monialainen erikoiskirjasto. Se on alueen ainoa tieteellinen kirjasto ja yksi Suomen EU-tallekirjastoista. Lappeenranta Academic library is the only scientific library in the region and one of the European Documentation Centres in Finland. It is open to the public.

Jätä kommentti